هزينه تعمير يخچال در سال ۱۴۰۰

فهرست مطالب

تعمیر یخچال از آنجایی اهمیت دارد که این دستگاه یکی از وسایل مهم و پرکاربرد است.

یخچال دارای قطعاتی مانند کندانسور، اواپراتور و… است که به دلایل مختلف و در طول زمان کارایی خود را از دست می‌دهند و نیاز به تعمیر یخچال را محتمل می‌سازند.

رمانی که نیاز به تعمیر یخچال احساس شد حالا هزینه تعمیر این دستگاه و همچنین مرکز معتبری که کیفیت تعمیر یخچال را تضمین کند پیش می آید که برای کاربران بسیار مهم است.

در این مقاله از وبلاگ “تعمیرلاین” سعی داریم شما را با قطعات و اجزای اصلی یخچال‌ها و هزینه تعمیر یا تعویض آنها آشنا سازیم، پس تا پایان با ما همراه باشید.

هزینه تعمیر یخچال و تعویض قطعات آن در سال ۱۴۰۰

شرکت‌های مختلفی مانند سامسونگ، ال جی و اسنوا در سال‌های اخیر انواع یخچال را با کیفیتی مناسب تولید و به بازار عرضه کرده‌اند. گرچه همه این شرکت‌های تولیدکننده یخچال، تولیدکننده قطعات نیستند و شرکت‌های دیگری این قطعات را تولید و شرکت تنها قطعات را مونتاژ می‌کند.

از بین محصولات برقی، هزینه تعمیر یخچال نسبت به وسیله‌های دیگر بیشتر بوده، زیرا قطعات بکار رفته در آن در مقایسه با دستگاه‌های دیگر از تکنولوژی بالاتری برخوردار است. در ادامه با هریک از قطعات یخچال و هزینه تعمیر و تعویض آنها آشنا می‌شویم.

۱٫ کمپرسور؛ تاثیرگذارترین قطعه بر هزینه تعمیر یخچال 

اکثر وسیله‌های برقی دارای یک تبدیل کننده انرژی می‌باشند. منظور از تبدیل کننده انرژی، تبدیل کننده حالتی از انرژی به حالتی دیگری از آن است.

کمپرسور در یخچال، نقش موتور را ایفا می‌کند؛ به گونه‌ای که گاز درون دستگاه را فشرده کرده و آن را به سرما تبدیل می‌کند. به همین دلیل کمپرسور تاثیرگذارترین قطعه بر هزینه تعمیر یخچال است.

کمپرسور قطعه ای بزرگ و سیاه رنگ در پشت و قسمت پایینی یخچال است. این قطعه شامل بخش هایی نظیر پیستون، میل لنگ، سوپاپ ها و موتور آسنکرون میباشد. از انواع کمپرسور که در یخچال ها به کار می رود می‌توان به پیستونی، دورانی، مارپیچی و کمپرسور اینورتر اشاره کرد.

عیب یابی کمپرسور یخچال

در کل اگر ایرادی در کمپرسور ایجاد شود، باعث از کار افتادن کل دستگاه می‌شود. برای بررسی کمپرسور ابتدا باید دو رله استارت و اورلود را بررسی کرد. ( در مورد این دو مورد در ادامه توضیح خواهیم داد ) اگر مشکل از این دو نبود، باید تست کمپرسور که اغلب از اهم متر برای این کار استفاده می شود، انجام شود.

اگر شک به سوختن کمپرسور وجود دارد، باید یکی از پایه ها را مورد بررسی قرار داد؛ در کمپرسور سه پایه برای سیم پیچ ها وجود دارد:

۱- پایه ی مشترک سیم پیچ اصلی و استارت که با حرف C نمایش داده می‌شود.

۲– پایه ی سیم پیچ استارت که با حرف S نمایش داده می‌شود.

۳- پایه ی مربوط به سیم پیچ اصلی که با R نمایش داده می‌شود.

برای بررسی سوختن کمپرسور باید این پایه‌ها را دو به دو با هم، اهم گرفت و اگر دستگاه اهم متر هر کدام از نتایج این آزمایش‌ها را بی نهایت نشان دهد، یعنی کمپرسور یخچال دچار اتصال کوتاه شده و سوخته است.

یکی دیگر از عواملی که در مورد کمپرسور می تواند نگران کننده باشد، داغ شدن بیش از حد کمپرسور است. برای حل این مشکل افراد باید علت داغ شدن را جویا شوند.

از علل داغ شدن کمپرسور، می‌توان به کار کرد زیاد موتور، خراب بودن رله استارت، تاثیر دمای محیط بر کمپرسور، خرابی فن وکثیفی کندانسور اشاره کرد.

مهمترین علل خرابی کمپرسور را توضیح دادیم، اما سوال اصلی این است که راه حل این مشکل ها چیست؟ در بعضی موارد مانند مشکل داغ شدن بیش از حد، که شامل تاثیر عوامل دیگر بر کمپرسور است را می توان با درست کردن مواردی مانند کندانسور، حل کرد و نیازی به تغییر کمپرسور نباشد.

اما در مورد سوختگی کمپرسور که شدیدترین لطمه ای است که به کمپرسور وارد می شود، حتما باید کمپرسور تعویض گردد.

قیمت کمپرسور یخچال از برندهای مختلف

در جدول زیر حدود قیمت کمپرسور یخچال از برندهای مختلف را مورد بررسی قرار دادیم.

نام یخچالقیمت کمپرسور
سامسونگبین ۱۵۰۰۰۰۰ تا ۲۵۰۰۰۰۰
پاناسونیکبین ۲۷۰۰۰۰ تا ۶۵۰۰۰۰
اینورتربین ۳۰۰۰۰۰۰ تا ۵۰۰۰۰۰۰
فیریجیدربین ۲۵۰۰۰۰۰ تا ۳۵۰۰۰۰۰
ناسیونالبین ۲۶۰۰۰۰ تا ۲۹۰۰۰۰

۲٫ کندانسور

از دیگر قطعات مهم یخچال می‌توان به کندانسور اشاره کرد. کندانسور قطعه‌ای است که در وسایل های سرمایشی نظیر یخچال و فریزر قرار دارد.

کندانسور در نزدیکی کمپرسور در پشت یخچال قرار دارد. این قطعه از لوله های خمیده ای شکل تشکیل شده است، که به کمپرسور متصل هستند. عملکرد این قطعه به گونه است که کمپرسور گاز را با فشار زیاد به داخل کندانسور می فرستد تا گاز، چگالش پیدا کند و به مایع تبدیل شود.

در مجموع کندانسورهایی که در یخچال‌ها به کار می‌روند، در سه دسته‌ زیر قرار می‌گیرند:

  1. فن دار
  2. آبی
  3. همرفتی 

از مشکلاتی که می‌توان در ارتباط با کندانسور به آن اشاره کرد، گرفتگی لوله‌های کندانسور می‌باشد.

از شایع‌ترین دلایل گرفتگی کندانسور می توان به نشست گرد و خاک و پرز موکت و فرش روی سطح کندانسور اشاره کرد. برای حل این مشکل پیشنهاد می شود که هر ۱ تا ۲ سال، بایستی لوله های آن را توسط جاروبرقی تمیز کرد.

البته این مورد بستگی دارد که یخچال در چه مکانی مورد استفاده قرار می گیرد. اگر یخچال در یک مکان شلوغ مورد استفاده قرار بگیرد، باید هر ۳ ماه یک بار کندانسور آن را تمیز کرد.

قیمت انواع کندانسور یخچال 

تعویض کندانسور از اتفاقاتی است که کم رخ می دهد، اما اگر افراد بخواهند کندانسور یخچال خود را تعویض کنند، می توانند از ۴ نوع رایج آن که در جدول پایین آورده شده است، استفاده کنند.

نام کندانسورقیمت کندانسور
۴/۱ فابریکی ۱۱ پالس۱۰۰۰۰۰
۴/۱ فابریکی ۱۵ پالس۱۴۰۰۰۰
ساندویچی۱۴۰۰۰۰
پاکتی ۴/۱۱۳۰۰۰۰

۳٫ اواپراتور

اواپرتور همان لوله‌های پیچ در پیچی است که در پشت یخچال با آن مواجه می‌شویم. این لوله‌ها از جنس آلومینیوم یا فلزاتی هستند، که رسانندگی دمای بالایی دارند. وظیفه ی اصلی این لوله ها انتقال حرارت است.

در واقع وظیفه ی این قطعه مانند کندانسور، خنک کردن گازی است که درون آنها جریان دارد. سرمایی که در اواپراتور به گاز منتقل می شود، در نهایت توسط فن اواپراتور به کابین یخچال منتقل می شود.

اواپراتور در کنار کمپرسور و کندانسور، جز مهم ترین قطعات یخچال به حساب می آیند که وجود مشکل در آن، تاثیر بالایی بر هزینه تعمیر یخچال دارد. گاز ورودی به اواپراتور حالت مایع بوده و پس از عبور از لوله‌های پیچ در پیچ اواپراتور به شکل گاز در می آیند. از دیگر نام هایی که برای اواپراتور در نظر میگیرند، می‌توان به خنک‌کننده اشاره کرد.

اکثر افرادی که یخچال دارند، حداقل یک بار با مشکل برفک روبرو شده اند. در واقع علت اصلی ظاهر شدن برفک بر روی بدنه داخلی یخچال، خراب شدن اواپراتور است. از علل اصلی ایجاد برفک و خرابی اواپراتور می توان به قرار گرفتن طولانی مدت یخچال در معرض نور خورشید و یا خرابی لاستیک دور درب یخچال و یا باز و بسته کردن بیش از حد درب یخچال اشاره کرد.

برای برطرف کردن این مشکل می توان به تعویض لاستیک دور درب یخچال و یا تغییر مکان یخچال این مشکل اقدام کرد. در کل قیمت مشخصی برای تعمیر اواپراتور در نظر نمی‌گیرند و اکثرا مشکلاتی که به وجود می آید وابسته به عوامل دیگر است.

در هر صورت برای کسب اطلاعات بیشتر میاوانید به مقاله”علت یخ زدن لوله پشت یخچال” مراجعه نمایید.

۴٫ فیلتر درایر

وظیفه اصلی فیلتر درایر یا فیلتر خشک کن، حفاظت از کمپرسور در مقابل ورود ذرات آلوده و آب داخل آن است. این قطعه حالت استوانه‌ای شکل داشته و به صورت عمودی بر روی ورودی ساکشن کمپرسور قرار می‌گیرد.

از مواردی که باعث کاهش کارایی کمپرسور یا وارد شدن صدمه به آن می شود، این است که رطوبت یا آب به داخل کمپرسور وارد شود که می تواند صدماتی به قطعات دینامیک آن وارد کند. وظیفه ی فیلتر درایر این است که از این اتفاقات جلوگیری کند. این فیلتر قادر به جذب رطوب و موارد رطوبت زا و حذف این موارد قبل از ورود به کمپرسور است.

این قطعه به دلیل ظاهرش، امکان گرفتگی در خود را دارد. در واقع می توان گفت که گرفتگی، تنها مشکلی است که می تواند در ارتباط با فیلتر درایر پیش بیاید. برای پی بردن به بروز این مشکل می توان دمای ورودی و خروجی لوله را اندازه گیری کرد. اگر دمای خروجی کم تر باشد، به معنی گرفتگی لوله است.

قیمت فیلتر درایر (فیلتر خشک‌کن)

در ارتباط با تعویض یا تعمیر فیلتر درایر، با توجه به میزان لطمه‌ای که به فیلتر وارد شده می‌توان تصمیم گرفت. محدوده‌ی قیمتی فیلتر درایر بین ۱۰۰۰۰ تا ۴۵۰۰۰ تومان می‌باشد.

۵٫ لوله مویین

در حد فاصل بین کندانسور تا اواپراتور لوله‌ی مویین قرار دارد. لوله ی مویین که با نام شیر انبساط نیز شناخته می شود، به عنوان عامل کنترل جریان در یخچال بکار می رود. این لوله ی فنر مانند، از جنس مس است که با طول و قطر کم خود در کاهش دما نقش بسزایی دارد.

این لوله که قبل از اواپراتور قرار دارد، با کاهش فشار مایع خروجی از کمپرسور، به تبدیل مایع به گاز قبل از ورود به اواپراتور کمک می کند.

از مشکلاتی که می‌توان با توجه به آن به خرابی لوله‌ی مویین پی برد، کاهش برودت یخچال می باشد. هنگامی که کاهش برودت یخچال مشاهده شد، یکی از راه های بهبود عملکرد دستگاه این است که گاز درون آن را خالی و فیلتر درایر و لوله ی مویین را تعویض کنیم. امدانیو، با متخصص ترین تکنسین ها این امر را برای شما عزیزان انجام می دهد.

۶٫ ترموستات

ترموستات از تاثیر گذارترین قطعات، در هزینه تعمیر یخچال می باشد. وظیفه ی این قطعه، ثابت نگه داشتن دمای داخلی یخچال است و خاموش و روشن کردن کمپرسور را در زمان مورد نظر برعهده دارد.

در واقع وقتی یخچال به دمای مورد نظر می رسد، کمپرسور توسط ترموستات خاموش می شود. از انواع ترموستات که در انواع یخچال ها به کار برده می شود می توان به بی متال، سیلندر گازی و مومی اشاره کرد.

ترموستات جزو قطعاتی است که خراب شدن آن را به راحتی می توان متوجه شد. از بارزترین نشانه های خرابی ترموستات، کار کردن یکسره ی کمپرسور است. در واقع اگر یخچال به صورت ناگهانی خاموش شود یا کارکرد کمپرسور به مشکل بخورد، خرابی ترموستات از اولین احتمالاتی است که در نظر گرفته می شود.

برای چک کردن خرابی ترموستات، باید کمپرسور را چک کرد. اگر کمپرسور سرد بود، ترموستات خراب است. البته امکان این وجود دارد که ترموستات حین کار کردن، به مشکل جزئی برخورد کرده است.

برای حل این مشکل و اطمینان از سالم بودن ترموستات، ابتدا باید ترموستات را کامل چرخاند و دوباره آن را به حالت اول برگرداند. اگر متوجه کار کردن کمپرسور شدید، یعنی اینکه سالم است.

محدوده ی قیمتی ترموستات یخچال، حدود ۸۰۰۰ تا ۳۵۰۰۰ تومان می‌باشد. البته این قیمت با توجه به جنس ترموستات و اینکه اصل است یا نه می تواند کم یا زیاد شود.

۷٫ رله استارت

رله استارت، نام قطعه‌ای در یخچال بوده که در کاهش دمای کابین یخچال تاثیرگذار است. در واقع این قطعه وظیفه روشن کردن کمپرسور را به کمک به کار انداختن سیم پیچ راه‌انداز دارد.

ترموستات، هشدار کاهش دما را برای رله‌استارت ارسال می‌کند و رله استارت نیز کمپرسور را به راه می‌اندازد.

رله استارت از دو بخش بویین‌ها و کنتاکت‌ها تشکیل شده است. در هنگام تست کردن رله استارت باید از مشکل نداشتن این دو بخش اطمینان پیدا کرد. برای تست رله استارت باید از اهم متر مقاومتی استفاده کرد.

رله استارتی که ۱۲ ولتی باشد، باید عدد ۱۰۰ اهم را نشان دهد. اگر عدد خیلی کم باشد و با میانگین آن فاصله داشته باشد، نشان دهنده ی اتصال کوتاه و اگر عدد خیلی بزرگ باشد، نشان دهنده ی قطع شدن بویین می‌باشد.

علائم معیوب بودن رله استارت و قیمت آن

البته می‌توان با کمک چشم نیز سالم بودن آن را بررسی کرد، به گونه‌ای اگر رله استارت را تکان بدهیم و در هنگام تکان دادن چرخشی در رله به وجود بیاید، نشان‌دهنده‌ی شکستگی آن می‌باشد.

از دیگر شواهد خرابی رله می توان به بوی سوختگی اشاره کرد. اغلب اتفاقاتی که برای رله استارت می افتد، سبب سوختگی آن می شود. پس از تشخیص سوختگی رله از طریق مراحلی که توضیح داده شد، باید قطعه ی رله سوخته را از یخچال جدا کرد و آن را با یک قطعه سالم تعویض کرد.

قیمت رله استارت متغیر می‌باشد، اما محدوده قیمتی در نظر گرفته برای آن، حدود ۳۰۰۰۰ تا ۳۵۰۰۰ تومان می‌باشد.

۸٫ اوور لود

اوورد لود یکی از وسایلی است که در تمام وسایل برقی وجود دارد و محافظت از موتور و دستگاه در برابر اضافه بار و نوسانات را بر عهده دارد. این قطعه که در مسیر تغذیه‌ی الکتریکی کمپرسور قرار دارد، با پایه‌ی مشترک کمپرسور به صورت سری بسته شده است.

شکل ظاهری این قطعه از یک تیغه‌ی بی‌متتال و یک هیتر تشکیل شده است. وظیفه‌ی اصلی این دستگاه، قطع جریان، در هنگام داغ شدن یا فعالیت بیش از حد موتور می‌باشد.

برای تست خرابی اوور لود نیز، از اهم متر استفاده می‌شود. از دیگر راه های تست اوور لود می توان بررسی ظاهری را در نظر گرفت. اگر این قطعه را تکان دادید و هر صدایی از خیلی کم تا خیلی بلند و واضح به گوش برسد، قطعه خراب است و باید آن را با قطعه ی جدید جایگزین کرد.

۹٫ سایر هزینه‌های تعمیر یخچال 

  • هزینه ی شارژ گاز یخچال:
    بین ۱۵۰۰۰۰ تا ۳۵۰۰۰۰ تومان ( این قیمت با توجه به شرایط و اینکه آیا مشکل از کندانسور یا رفع نشتی و دیگر موارد می باشد، قابل تغییر است )
  • هزینه ی برطرف کردن مشکل آبریزش:
    بین ۵۰۰۰۰ تا ۲۰۰۰۰۰ تومان
  • تعویض لاستیک درب یخچال:
    بین ۱۵۰۰۰۰ تا ۳۵۰۰۰۰ تومان
  • هزینه ی رگلاژ کردن درب یخچال:
    حدود ۴۵۰۰۰ تومان
  • هزینه ی تعویض لولای درب:
    بین ۳۵۰۰۰ تا ۷۵۰۰۰ تومان

 تعمیرلاین؛ مرکز تخصصی تعمیر یخچال در تهران

توصیه می‌کنیم تعمیرات یخچال و فریزر و سرویس دوره‌ای آن را به تیم مجرب و دوره دیده “تعمیرلاین” بسپارید. برای اینکار کافیست در خواست تعمیر یخچال خود را در وبسایت “تعمیرلاین” و یا با تماس با شماره ۸۷۷۰۰۷۷۰-۰۲۱ ثبت کنید.

در کمتر از ۱۵ دقیقه یکی از تعمیرکاران “تعمیرلاین” به شما معرفی و بعد از تائیدتان در سریع‌ترین زمان ممکن، در محل شما حاضر خواهد بود.