علت یخ زدن لوله پشت یخچال

فهرست مطالب

حتما بارها با مشکل یخ زدن لوله پشت یخچال مواجه شده‌اید. این مشکل یکی از رایج‌ترین مشکلات یخچال و فریزر است. در این مقاله از وبلاگ “تعمیرلاین” با  علت یخ زدن لوله پشت یخچال و راهکارهای رفع این مشکل و روش‌های پیشگیری از آن خواهیم پرداخت.

همچنین بهتر است قبل از ورود به مبحث علت یخ زدن لوله پشت یخچال، با محل دقیق قرارگیری لوله پشت یخچال و وظیفه اصلی آن آشنا شوید.

علت یخ زدن لوله های پشتی یخچال

محل دقیق قرارگیری لوله پشت یخچال و وظیفه آن

باید بدانید که لوله‌های پشت یخچال که اصطلاحا به آن‌ها لوله خروجی کمپرسور نیز می‌گویند، معمولا این لوله‌ها در پشت و پایین یخچال قرار داده می‌شوند که به وسیله یک صفحه در پشت دیوار یخچال قرار می‌گیرند.

این لوله‌ها همان لوله‌های اواپراتور یا خنک‌کننده یخچال می‌باشند که سبب سرمایش داخل یخچال می‌شوند. یعنی سرماسازی یخچال به عهده اواپراتور است. بنابراین بروز هر مشکلی در سیستم سرمایش یخچال به اواپراتور مربوط است و باید خرابی این بخش مورد بررسی قرار گیرد. در ادامه علل یخ زدن لوله‌های پشت یخچال و راهکارهای رفع آن را بررسی خواهیم کرد.

علل یخ ‌زدن لوله پشت یخچال

قبل از اینکه با هریک از علل یخ ‌زدن لوله پشت یخچال آشنا شوید، توصیه می‌کنیم اگر تجربه و دانش فنی کافی برای عیب‌یابی و تعمیر یخچال ندارید، حتما از یک تعمیرکار و متخصص حرفه‌ای در تعمیر یخچال و فریزر از انواع برندها، کمک بگیرید.

عوامل متعددی می‌تواند در بروز مشکل یخ زدن لوله‌ پشت یخچال شما تاثیر داشته باشند که عبارتند از:

  • اولین دلیل که احتمالا شما نیز باید بدانید برخورد هوای خنک با هوای گرم یا مرطوب می‌باشد که در نقطه برخورد بر روی سطح مورد نظر باعث ایجاد یخ‌زدگی و برفک می‌شود.
  • نشتی در لوله‌های پشت یخچال نیز از علل ایجاد یخ‌زدگی و برفک در لوله‌های یخچال است.
    یعنی حتی اگر نشتی کوچکی در این لوله‌ها ایجاد شود می‌تواند به آن آسیب بزند. در این شرایط چون دما بسیار پایین است، اختلافات فشار گاز با هوای این ناحیه اتفاق میافتد و باعث می‌شود برفک زدن لوله مسی پشت یخچال خیلی سریع اتفاق بیفتد.
  • باز و بسته کردن زیاد درب یخچال خود از عوامل موثر در ایجاد برفک بر روی لوله‌های پشت یخچال است. چون این مورد باعث می‌شود حجم زیادی از هوای گرم وارد یخچال شود و در نهایت برفک تشکیل شود.
  • خرابی لاستیک درب یخچال، شل شدگی یا پاره شدن آن از عوامل بسیار مهم در ایجاد این مشکل است. چون در این شرایط هوای گرم به راحتی وارد یخچال می‌شود.
  • بسته نشدن درب یخچال به طور کامل و محکم نشدن درب.
  • تنظیم نبودن دما مثلا قرارداشتن دما روی مقادیر خیلی کم خود باعث بروز برفک ویخ‌زدگی است.
  • خراب بودن ترموستات یخچال.
  • انتخاب فضای نامناسب برای نصب یخچال در یخ زدن لوله‌های یخچال تاثیر بسزایی دارد.
  • لوله‌های اواپراتور که در پشت بخش فریزر هستند، حاوی گاز یخچال‌اند و سرمایش حاصل از یخچال به آن مربوط است. چون در طول دوره سرمایشی یخچال، رطوبت هوا با میعان و یخ زدن به برفک تبدیل می‌شود به لوله‌های اواپراتور می‌چسبد. علت یخ‌زدگی این لوله‌ها نیز می‌تواند به دلیل خرابی یکی از اجزای سیستم دیفراست یخچال (سیستم برفک زدایی) باشد. خب لازم است با اجزای سیستم دیفراست که در صورتی خرابی می‌توانند باعث یخ‌زدگی شوند بیشتر آشنا شوید. در بخش بعد توضیحات تکمیلی درباره آن به شما خواهیم داد.

عوامل اصلی در یخ زدگی لوله های پشتی یخچال

خرابی سیستم دیفراست مهم‌ترین علت یخ زدگی لوله پشت یخچال 

همان‌طور که می‌دانید در یخچال و فریزر، وظیفه برفک‌زدایی برای جلوگیری از یخ‌زدگی لوله‌ها بر عهده سیستم دیفراست می‌باشد. اگر در فریزر خود برفک مشاهده کردید، مطمئن شوید مشکل اصلی از سیستم دیفراست یخچال شماست.

در این بخش قسمت‌های مهمی که در سیستم دیفراست می‌تواند خراب شده و سبب ایجاد این مشکل شود را برای شما شرح خواهیم داد.

۱٫ خرابی هیتر دیفراست:

این قسمت یعنی هیتر دیفراست وظیفه ذوب برفک‌های تشکیل شده بر روی لوله‌های پشت یخچال را دارد.
حال اگر این هیتر در کار خود دچار مشکل شود، برفک‌های تشکیل شده روی هم جمع می‌شوند و از گردش هوا جلوگیری می‌شود. طبق تحقیقات صورت گرفته در اکثر مواقع علت یخ زدن لوله‌ها پشت یخچال به دلیل خرابی این قطعه می‌باشد.

۲٫ خرابی تایمر دیفراست:

تایمر دیفراست از اجزای مهم یخچال است که سیکل‌های سرمایش و دیفراست را کنترل می‌کند. اگر به تایمر دیفراست آسیبی وارد شود و خراب شود باعث توقف حالت سرمایشی، برفک زدن و یخ زدن لوله‌های پشت یخچال می‌شود.

۳٫ مشکل از ترموستات:

نکته مهمی که باید بدانید اینست که هیتر دیفراست به ترموستات یخچال متصل است. ترموستات با تشخیص دمای لوله‌های پشت یخچال به هیتر دیفراست پیغام می‌دهد. بعد زمانی که یخچال به دمای تنظیم شده می‌رسد هیتر دیفراست فرمان را از ترموستات می‌گیرد و شروع به کار می‌کند.

در واقع برفک‌ها را بر روی لوله‌ها ذوب می‌کند. خب حال اگر ترموستات خراب باشد امکان این را ندارد دمای لوله را تشخیص دهد. پس در نتیجه هیتر هیچگاه استارت نمی‌خورد.

بعد از این اتفاقات برفک‌های زیادی ایجاد می‌شود که علت اصلی یخ‌زدگی لوله‌های پشت یخچال است. در نهایت یخچال فریزر دیگر قادر به سردسازی و خنک کردن نخواهد بود.

خب تا این قسمت از مقاله با علل‌ تاثیرگذار بر ایجاد یخ‌ زدن لوله‌ پشت یخچال آشنا شدید، اما کار ما همین‌جا تمام نمی‌شود، برای رفع این مشکل، راهکارهایی وجود دارد که در ادامه به شما معرفی خواهیم کرد تا به وسیله آن‌ها بتوانید از شر این مشکل خلاص شوید.

ارتباط بین خرابی اجزای سیستم دیفراست و یخ زدگی لوله ها

راهکارهای موثر برای رفع یخ‌ زدن لوله‌ پشت یخچال

اصلی‌ترین راه حلی که به شما پیشنهاد می‌کنیم این است که با بروز کوچکترین مشکل با تعمیرکار حرفه‌ای و باتجربه مشورت کنید. چون آن‌ها در سریع‌ترین زمان ممکن به مشکل شما رسیدگی می‌کنند و برای تعمیر آن به شما کمک خواهند کرد.

در واقع اگر همیشه به موقع عمل کنید، هیچگاه با چالش و خرابی پیش بینی نشده روبرو نمی‌شوید و قطعا هزینه کمتری برای تعمیر یخچال باید بپردازید.

موارد مهم دیگری نیز وجود دارند که اگر با راهکارهایی که ارائه می‌دهیم آن‌ها را برطرف کنید این مشکل نیز برطرف خواهد شد:

۱٫ تمیز کردن لوله‌ پشت یخچال

وجود گرد و غبار روی لوله‌های پشت یخچال باعث یخ زدن لوله‌های پشت یخچال می‌شود. برای رفع این مشکل ابتدا یخچال را از برق بکشید تا بتوانید کثیفی‌های جمع شده روی لوله‌های پشت یخچال را تمیز کنید.

برای تمیز کردن لوله های پشت یخچال، در یخچال‌های مدل جدید که دارای کویل داخلی هستند، باید صفحه پشت یخچال را جدا کنید.

همچنین برای تمیز کردن گرد و غبار پشت یخچال می‌توانید از جاروبرقی استفاده کنید. سپس با دستمال تمیز نیز روی آن را پاک کنید. بعد از انجام این مراحل انرژی مورد نیاز یخچال مجدد تامین می‌شود و مشکل یخ زدن لوله‌ پشت یخچال برطرف خواهد شد.

۲٫  افزایش دمای یخچال برای رفع یخ زدن لوله یخچال

گاهی اوقات یخ زدن لوله‌های پشت یخچال به دلیل پایین بودن دمای بیش از حد آن است. در این صورت یخچال شما بیش از حد کار می‌کند و در نتیجه باعث بروز مشکل برای شما می‌شود.

برای رفع آن لازم است دمای یخچال را روی درجه خاصی تنظیم کنید. مثلا درجه حرارت یخچال بهتر است بین ۱۵ تا ۱۹ درجه فارنهایت باشد.

اگر یخچال شما فاقد صفحه نمایش است، برای اطمینان از دمای آن یک دماسنج را در یک لیوان آب قرار دهید و به مدت ۸ساعت آن را داخل یخچال قرار دهید. به این ترتیب می‌توانید دمای یخچال را تنظیم و از مشکل یخ زدن لوله پشت یخچال را برطرف کنید.

۳٫ ریختن آب گرم داخل شیلنگ تخلیه

نشت آب یک مشکل رایج در اکثر یخچال‌ها می‌باشد ولی خوشبختانه این موضوع به راحتی قابل حل است. از مهم‌ترین دلایل نشت آب مسدود بودن لوله‌های تخلیه به دلیل یخ‌زدگی بیش از حد لوله‌ها است.

برای حل این مشکل باید با استفاده از یک قیف کوچک، مقداری آب گرم را به داخل شیلنگ تخلیه یخچال هدایت کنید.

اگر با این روش مشکل حل نشد، باید قسمت دستگیره شیر کنترل را که در انتهای شیلنگ تخلیه قرار دارد به صورت دستی جدا کنید و سعی کنید تمام بقایای آب را از درون شیلنگ خارج کنید تا مشکل یخ‌ زدن لوله پشت یخچال برطرف شود.

۴٫ راه‌حل موقتی برای رفع مشکل یخ زدن لوله یخچال

برای رفع برفک یخچال و جلوگیری از یخ‌ زدن لوله‌ یخچال، دستگاه را از برق بکشید و درب آن را باز بگذارید. سپس با آب گرم و سشوار، برفک‌ها و یخ‌ها را سریع‌تر ذوب کنید.

برای سرعت بخشیدن به کار ذوب کردن یخ ها،  هرگز از وسایل نوک تیز برای ضربه زدن به توده‌های برف استفاده نکنید زیرا ممکن است به لوله‌های یخچال، آسیب وارد شود.

اما این را در نظر بگیرید که این راه‌حل موقتی است و مطمئنا دوباره برفک‌ها بعد از مدتی ظاهر می‌شود. بنابراین بهتر است به دنبال یک راه‌حل قطعی بگردید.

مواردی که به عنوان راهکار اساسی ذکر کردیم، برای وقتی بود که شما با این مشکل روبرو شده‌اید. اما به قول معروف همیشه پیش‌گیری بهتر از درمان است!

قبل از اینکه شاهد یخ زدن لوله‌ پشت یخچالتان باشید، می‌توانید کارهایی را برای پیش‌گیری از آن انجام دهید. رعایت کردن این عوامل کار بسیار ساده‌ای است و باعث می‌شود تا حد زیادی از بروز این مشکل جلوگیری شود.

راهکارهایی موثر برای رفع یخ زدگی لوله های یخچال

پیشگیری از یخ ‌زدن لوله‌ پشت یخچال

برای جلوگیری از مشکل یخ زدن لوله یخچال، بهتر است موارد زیر را رعایت کنید:

۱٫ لاستیک یخچال خود را همیشه چک کنید و مطمئن شوید پاره‌گی، شل‌شدگی نداشته باشد. زیرا از عوامل مهمی در ایجاد برفک و یخ‌زدگی است.

۲٫ همیشه اطمینان حاصل کنید درب یخچال را به طور کامل و محکم بسته‌اید. همین کار ساده نقش بسیار مهمی در جلوگیری از بروز این مشکل دارد.

۳٫ سعی کنید دمای یخچال را در حالت نرمال قرار دهید. چون تنظیم بودن دما از مهم‌ترین مواردی است که باید رعایت کنید.

۴٫ از سلامت سیستم دیفراست یخچال خود اطمینان حاصل کنید.

در صورت مشاهده کوچکترین مشکلی در سیستم کار آن حتما به تعمیرکار یخچال مراجعه کنید.

نقش سیستم دیفراست را در یخچال جدی بگیرید، زیرا بیشترین مشکلات یخچال از این قسمت ناشی می‌شوند.

۵٫ فضای مناسب و بدون رطوبت را برای نصب یخچال خود انتخاب کنید. زیرا رطوبت زیاد وقتی وارد یخچال می‌شود، می‌تواند سبب یخ زدن لوله‌ پشت یخچال شود.

تعمیرلاین؛ ارائه خدمات تعمیرات یخچال

در این مقاله از وبلاگ “تعمیرلاین” تلاش نمودیم تا شما را با عوامل ایجاد یخ‌زدگی در لوله‌های پشت یخچال آشنا کنیم و برای رفع آن راه‌حل‌هایی در اختیارتان قرار دهیم.

در نهایت این موضوع را در نظر داشته باشید حتی اگر موارد ذکر شده را برای رفع مشکل و همچنین پیشگیری آن را عملی کنید، باز هم تکرار این مشکل برای شما وجود خواهد داشت.

بنابراین توصیه می‌کنیم تعمیرات یخچال و فریزر و سرویس دوره‌ای آن را به تیم مجرب و دوره دیده “تعمیرلاین” بسپارید.

برای اینکار کافیست در خواست تعمیر یخچال خود را در وبسایت “تعمیرلاین” و یا با تماس با شماره ۸۷۷۰۰۷۷۰-۰۲۱ ثبت کنید.

در کمتر از ۱۵ دقیقه یکی از تعمیرکاران “تعمیرلاین” به شما معرفی و بعد از تائیدتان در سریع ترین زمان ممکن، در محل شما حاضر خواهد بود.