عیب یابی و تعمیر ماشین لباسشویی به صورت تخصصی

فهرست مطالب

در تعمیر ماشین لباسشویی باید به چند نکته توجه داشته باشیم ۱٫ برند ماشین لباسشویی ۲٫ مرکزی که برای تعمیر دستگاه انتخاب می‌کنیم. در این مقاله از وبلاگ تعمیرلاین قصد داریم درباره مشکلات رایج انواع ماشین‌های لباسشویی و نحوه تعمیر آنها به گفتگو بپردازیم.

و در نهایت به شما این نوید را خواهیم داد که “تعمیرلاین” به عنوان مرکز تخصصی تعمیرات، خدمات تعمیرات متنوعی را با تضمین کیفیت تعمیرات به شما ارائه می‌دهد.
برای استفاده از خدمات تعمیرات “تعمیرلاین” کافیست در خواست خود را در وبسایت “تعمیرلاین” و یا با تماس با واحد پشتیبانی این مرکز به شماره ۰۲۱-۸۷۷۰۰۷۷۰، سفارش خود را ثبت نمایید.
در ادامه با ما همراه باشید تا با عیب یابی تخصصی و تعمیر ماشین لباسشویی در محل آشنا شوید.

آشنایی با انواع ماشین لباسشویی

۱٫ بررسی مخزن لباسشویی

ماشین‌ رخت‌شویی به طور کلی دارای سه دسته زیر هستند:
۱٫ ماشین لباسشویی سطلی
۲٫ ماشین لباسشویی دو قلو
۳٫ ماشین لباسشویی تمام اتوماتیک

در ادامه، با هریک از انواع ماشین لباسشویی آشنا خواهید شد.

_ ماشین لباسشویی سطلی

ساده‌ترین نوع لباسشویی‌ها، ماشین لباسشویی سطلی است که دارای یک مخزن می‌‌باشد و معمولا آبکشی البسه در این نوع ماشین باید به صورت دستی انجام شود.

_ ماشین لباسشویی دو قلو

لباسشویی‌های دوقلو، دارای دو مخزن هستند که یکی برای شستشوی البسه و دیگری برای آبکشی آنها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

_ ماشین لباسشویی اتوماتیک

ماشین‌های لباسشویی اتوماتیک، جدیدترین و پیشرفته‌ترین مدل لباسشویی هستند که مراحل شستشو، آبکشی و خشک کردن البسه در یک مخزن صورت می‌گیرد.

برای تعمیر هریک از انواع نام برده شده در بالا، حتما مخزن لباسشویی و نوع آبکشی دستگاه مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

۲٫ بررسی موتور در انواع لباسشویی

موتورهای ماشین لباسشویی دارای دو دسته کلی هستند.
۱٫ موتور تسمه دار
۲٫ موتور یدون تسمه

_ ماشین لباسشویی تسمه‌دار

در این دسته از ماشین‌های لباسشویی حرکت موتور به مخزن توسط تسمه و پولی انجام می‌شود. ماشین لباسشویی تسمه‌دار از مزایا و معایب زیر برخوردار است:

مزایا:

  • نگهداری ساده و کم هزینه
  • هزینه پایین تعمیرات ماشین لباسشویی تسمه دار

معایب:

  • لرزش زیاد ماشین لباسشویی
  • صدای زیاد ماشین لباسشویی

_ ماشین لباسشویی بدون تسمه

در این دسته از ماشین‌های لباسشویی حرکت موتور به مخزن توسط نیروی مغناطیسی انجام می‌شود. این سیستم به ماشین لباسشویی گیربکس‌دار معروف است. مزایا و معایب این سیستم به شرح زیر است:

مزایا:
⦁ صدای کم
⦁ لرزش کم
⦁ مصرف انرژی کم
⦁ برنامه‌های شستشوی متنوع

معایب:
⦁ هزینه نگهداری بالا
⦁ هزینه تعمیرات بالا
⦁ قیمت خرید بالا

در ادامه با مشکلات رایج هریک از انواع ماشین لباسشویی و نحوه تعمیر آنها، آشنا خواهید شد.

آشنایی با مشکلات رایج ماشین لباسشویی

۱٫ سر و صدای زیاد زمان شستشو

تعمیر ماشین لباسشویی

این معضل می‌تواند موردی جدی باشد. در بررسی این مشکل ابتدا باید صداها را از هم تشخیص دهید تا عیب یابی و تعمیر دستگاه شما به درستی صورت گیرد.

⦁ صدای لرزش:

در موتور ماشین لباسشویی قسمتی به نام “درایور” وجود دارد که وظایف متفاوتی نظیر انتقال جریان الکتریسیته به کیسه چرخش را به عده دارد.
زمانی که این قسمت دچار مشکل شود، از ماشین لباسشویی صدایی نظیر وزوز به گوش می‌رسد و احتمال دارد بویی ناخوشایندی نیز در هنگام کار ماشین در فضا پخش شود. برای رفع این مورد به ترتیب زیر پیش روید.

راهکار:
ابتدا ماشین لباسشویی را از برق جدا نمایید. اولین گام بررسی باتری یا خازن این قسمت می باشد.
برای بررسی این موضوع سیم کشی را از موتور تا درایور دنبال کنید تا به باتری یا خازن برسید. چناچنه باطری یا خازن متورم شده باشد، باید آن را تعویض کنید.

اگر خازن یا باطری ایرادی نداشت، گام بعدی بررسی اجزای داخلی موتور است. ابتدا پمپ و گیربکس را بررسی نمایید. اگر در این دو مورد مشکلی وجود نداشت مرحله بعدی بررسی سبد است که علت خرابی آن می‌تواند گیرکردن لباس و یا آشغال بین تشت مخزن باشد. در گام نهایی باید پمپ تخلیه لباسشویی مورد بررسی قرار گیرد.

⦁ صدای موتور هواپیما:

در ماشین‌های لباسشویی از دو غلطک برای ایجاد تعادل در وزن ماشین لباسشویی استفاده شده است. هنگامی‌که صدای هواپیما از دستگاه شنیده می‌شود، احتمالا علت مشکل در شل شدن یکی از این دو وزنه است.

راهکار:
برای رفع این مورد ابتدا ماشین لباسشویی را از برق بکشید و سپس در بالای آن را باز نماید. حال غلتک‌ها که در معرض دید هستند را بررسی نمایید و بعد از پیدا کردن محل لقی، آن را با ابزار مناسب محکم نمایید.

⦁ صدای برخورد اشیا بهم (تق تق):

برای بررسی این موضوع در ابتدا باید بدانید یک دمپر یا جاذب در ماشین لباسشویی وجود دارد. صدای تق و تق، احتمالا مشکل از دمپر (جاذب) ماشین لباسشویی می‌باشد.

راهکار:
برای رفع این موضوع نیاز است تا پنل جلویی ماشین لباسشویی را باز نمایید. در این قسمت قطعه‌ای شبیه آچار فرانسه را مشاهده خواهید نمود که به وسیله فنرهایی به ماشین لباس‌شویی متصل شده است.

این قطعه‌ها در اطراف مخزن قرار دارند و وظیفه‌ی اصلی آن‌ها دفع ضربات موتور است. هنگامی که یکی از این دمپرها به درستی عمل نکند و یا شکسته باشد، بر اثر برخورد قسمت‌های مختلف موتور با دمپر، صدای تق و تق ایجاد می‌شود.

⦁ صدای خرد شدن:

مخزن ماشین لباسشویی با استفاده از یاتاقان به حرکت در می‌آید. زمانی که این یاتاقان دچار مشکل شود از ماشین لباسشویی صدایی شبیه به صدای آسیاب و خورد کردن به گوش می‌رسد.

راهکار:
برای رفع این مورد گاهی کافیست صرفا مخزن را به طور دستی چند دور بچرخانید تا صدا قطع شود، اما اگر صدا قطع نشد، باید یاتاقان را تعویض نمایید.

۲٫ روشن نشدن ماشین لباسشویی

تعمیر ماشین لباسشویی

روشن نشدن ماشین لباسشویی به کرات در انواع لباسشویی رخ می‌دهد و باید تعمیر دستگاه را هرچه سریع‌تر انجام دهید.

دلیل روشن نشدن ماشین لباسشویی می‌تواند بسیار ساده و پیش پا افتاده و یا حتی کاملا جدی باشد. در صورت مواجهه با چنین مشکلی باید موارد زیر بررسی گردد.

⦁ برق ماشین لباسشویی:

با استفاده از فازمتر بررسی نمایید که آیا پریز، برق دارد یا خیر.
مرحله بعدی در بررسی علت این موضوع، بررسی دو شاخه ماشین لباسشویی و سیم اتصال بین پریز برق و برد الکترونیک می‌باشد.
برای بررسی دوشاخه ابتدا پریز را باز کرده و اتصالات را بررسی نمایید و اگر موردی خاصی وجود نداشت با استفاده از ولت‌متر سیم اتصال را بررسی نمایید.

اگر در این مرحله مشکلی وجود نداشت مورد بعدی بررسی سیم‌کشی‌های داخلی ماشین لباسشویی می‌باشد.
گاهی اوقات قطع شدن یک سیم داخلی منجر به از کار افتادن ماشین لباسشویی می‌شود. برای این موضوع باید از یک اهم متر استفاده نمایید.

اگر این مورد هم وجود نداشت آخرین مرحله بررسی سیستم برق ماشین لباسشویی در بخش کلیدها است. برای بررسی این مورد از اتصال صحیح و سالم بودن سوکت ها اطمینان حاصل نمایید.

⦁ قفل درب لباسشویی:

مورد بعدی در روشن نشدن ماشین لباسشویی معیوب بودن قفل درب ماشین لباسشویی می‌باشد. درب ماشین لباسشویی مجهز به سنسوری است که زمانی که درب به طور کامل بسته نشده باشد، از روشن شدن ماشین لباسشویی جلوگیری می‌کند.
تعویض این قطعه نیازمند تخصص کافی است و بهتر است برای این منظور با متخصصین و تعمیرکاران “تعمیرلاین” با شماره ۰۲۱-۸۷۷۰۰۷۷۰ تماس حاصل فرمایید.

⦁ تایمر ماشین لباسشویی:

دلیل دیگری که برای روشن نشدن ماشین لباسشویی وجود دارد، خراب بودن تایمر دستگاه می‌باشد. زیرا در بعضی از مدل‌های ماشین لباسشویی باید تایم با برنامه شستشو هماهنگ باشد. برای رفع این موضوع کافی است تایمر را تغییر دهیم تا ماشین روشن شود.

⦁ خرابی شیر ورودی آب:

روشن نشدن ماشین لباسشویی می‌تواند به دلیل معیوب بودن شیر اتومات آب ورودی به ماشین باشد. اگر با این مورد برخورد داشتید برای تعویض قطعه باید پوشش بالایی ماشین لباسشویی را باز کرده و شیر را از قسمت آب ورودی جدا نمایید و شیر جدید نصب کنید.

۳٫ تخلیه نشدن آب ماشین لباسشویی

این مورد هم از مشکلات رایج ماشین‌های لباسشویی است. در زیر به بررسی علل و راه‌های حل مشکل پرداخته شده است. با “تعمیرلاین” همراه باشید.

تعمیر ماشین لباسشویی

⦁ شیلنگ تخلیه:

اصلی‌ترین عامل تخلیه نشدن آب ماشین لباسشویی، مسدود بودن شیلنگ‌های خروجی دستگاه می‌باشد. برای بررسی این موضوع ابتدا شیلنگ‌ها را باز کرده و بررسی نمایید و در صورت وجود گرفتگی، از فشار آب قوی برای رفع انسداد لوله استفاده نمایید.

⦁ پمپ تخلیه:

اگر شیلنگ‌ها ایرادی نداشتند احتمالا مشکل از پمپ تخلیه ماشین لباسشویی می‌باشد. برای بررسی این مورد ابتدا باید ماشین لباسشویی تخلیه شود و سپس پمپ دستگاه باز شود. این مورد با توجه به پیچیدگی و حساس بودن موضوع، مستلزم داشتن دانش کافی است. پس بهتر است برای بررسی این موضوع از تعمیرکار ماشین لباسشویی کمک بگیرید.

⦁ مواد شوینده زیاد:

عامل ساده، اما مهم دیگر در خرابی ماشین لباسشویی نقش دارد، استفاده بیش از اندازه از شوینده است. این امر موجب ایجاد کف زیاد شده و کف زیاد مانع تخلیه آب درون ماشین لباس‌شویی می‌شود. برای این منظور مقداری صبر نمایید تا سطح کف کاهش یابد. سپس به طور خودکار تخلیه انجام می‌شود.

۴٫ نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی

هرچند این مورد به ندرت اتفاق می‌افتد، اما بررسی چند مورد در برخورد به این مشکل، برای تعمیر ماشین لباسشویی ضروری است.

تعمیر ماشین لباسشویی

⦁ سنگین بودن مخزن شستشو:

اولین عامل در بررسی نچرخیدن مخزن ماشین لباسشویی، سنگین بودن آن است. برای رفع این مورد از البسه داخل ماشین لباسشویی بکاهید. اگر با این مورد، مشکل حل نشد، حتما موارد زیر را بررسی نمایید.

⦁ معیوب بودن قفل درب:

ممکن است علت نچرخیدن دیگ لباسشویی، معیوب بودن قفل درب دستگاه باشد که برای رفع این مشکل باید از متخصصین و تعمیرکاران لباسشویی کمک بگیرید.

⦁ بهم خوردن تنظیمات ماشین:

یکی از رایج‌ترین مشکلاتی که در ماشین لباسشویی دیده میشود، عدم تنظیم صحیح برنامه‌های شستشو می‌باشد. برای رفع این مشکل مجدد باید تنظیمات ماشین لباسشویی را به حالت کارخانه برگردانده و حتی از تعمیرکاران مجرب کمک بگیرید.

⦁ سایر دلایل

از سایر دلایل نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  1. عدم تخلیه آب ماشین لباسشویی
  2. معیوب بودن تسمه‌ها
  3. معیوب بودن موتور دستگاه

۵٫ تکان شدید و لرزش ماشین لباسشویی

لرزش ماشین لباسشویی بسیار رایج است و اولین عاملی است که سبب لرزش ماشین لباسشویی می‌شود، تراز نبودن دستگاه است. برای رفع این مورد با استفاده از “تراز” و یا قرار دادن یک استکان نیمه پر آب، اقدام به تراز نمودن ماشینن لباسشویی نمایید.تعمیر ماشین لباسشویی

۶٫ استشمام بوی نامطبوع از مخزن دستگاه

برخی اوقات با استشمام بوی نامطبوع از ماشین لباسشویی متوجه مشکلی در این دستگاه می‌شویم. این مشکل بسیار کم اتفاق می‌افتد و دلیل عمده آن ایجاد رسوبات و کپک در لوله‌های لباسشویی می‌باشد. برای رفع این مشکل شستشو و پاکسازی لوله‌های متصل به دستگاه امری ضروری است.

۷٫ معیوب بودن تایمر ماشین لباسشویی

این مشکل به ندرت رخ می‌دهد و دلیل عمده آن از کار افتادن تایمر ماشین لباسشویی می‌باشد. این مشکل در برخی مواقع سبب خواهد شد تا ماشین لباسشویی بعد از تمام شدن مراحل شستشو، همچنان به کار خود ادامه دهد.
برای رفع این موضوع باید پنل را باز کرده و تایمر را تعویض نمایید. این کار نیازمند تخصص است و باید برای رفع این مورد از تعمیرکاران مجرب لباسشویی کمک بگیرید.

۸٫ تخلیه نشدن مواد شوینده

در صورت مسدود و یا کثیف بودن قسمتی از ماشین که مواد شوینده در آن ریخته می‌شود، تخلیه مواد شوینده به درستی صورت نگرفته و لکه‌های مواد شوینده بر روی لباس‌ها، پدیدار می‌شود.

برای رفع این مورد بهتر است هر ماه با استفاده از سرکه سفید و یک فنجان آبگرم ُ مخزن مواد شوینده را شستشو دهید. این محلول رسوبات و گرفتگی‌ها را از بین خواهد برد.

همچنین هر ماده شوینده در مخزن مواد، یک محل اختصاصی برای خود دارد. اگر این مورد رعایت نشود، منجر به عدم تخلیه موادشوینده خواهد شد. برای بررسی این مورد باید از دفترچه راهنمای ماشین لباسشویی کمک بگیرید.

عیب یابی و تعمیر لباسشویی در محل

در پایان باید گفت، چنانچه با هریک از مشکلات ذکر شده در این مقاله، مواجه شدید و به دلیل فرصت کم و یا عدم دانش کافی، قادر به تعمیر دستگاه خود نبودید، حتما از تعمیرکاران حرفه ای “تعمیرلاین” کمک بگیرید.

کافیست درخواست تعمیر ماشین لباسشویی خود را با ثبت نام در وبسایت “تعمیرلاین” و یا تماس با واحد پشتیبانی این مرکز به شماره ۰۲۱-۸۷۷۰۰۷۷۰، ثبت نمایید. در سریع‌ترین زمان ممکن، یکی از تعمیرکاران گروه ما به شما معرفی و پس از تائیدتان، در محل مورد نظر شما حاضر خواهد بود.